Lissabon

Vertrek op: 23-09-2022 Retour op: 27-09-2022
Prijs vanaf : € 475,– p.p.

Lissabon is een wereldstad waar zoveel te beleven is dat het niet makkelijk is om alles te zien. Je kunt natuurlijk alles te voet gaan bezichtigen maar in Lissabon is de tram het meest gebruikte transportmiddel, maar het is ook de beste manier om de historische wijken te verkennen.

Als u in Lissabon bent en het Castelo de São Jorge niet bezoekt, heeft u zeker iets gemist. Het is het hoogste punt van de stad en ligt midden in een van de meest typische wijken. Lissabon heeft twee unieke monumenten die op de werelderfgoedlijst staan, het klooster Mosteiro Jerónimos en de Torre de Belém Het zijn twee pareltjes van manuelijns-gotische stijl die niemand onberoerd laten.

Het grootste en meest emblematische plein van Lissabon, het Terreiro do Paço, is het symbool van de stad en van de wederopbouw na de grote aardbeving van 1755. Tegenwoordig is het vooral een leuke plaats om tegen de avond een wandeling te maken langs de rivier. En als je toch heerlijk aan het wandelen bent, neem eens de lift  Elevador Santa Justa naar boven en geniet van het indrukwekkende uitzicht over het oude stadsdeel van Lissabon. De meer dan honderd jaar oude lift werd ontworpen door Ponsard, een leerling van de grootmeester in de bouw van ijzeren constructies, Gustave Eiffel. Ook het Parque das Nações is zeker een bezoek waard. Dit is een voorbeeld van succesvolle stadsrenovatie van een industriegebied.

Het recept van dit visitekaartje van de Portugese gastronomie is de pastél de Belém. U moet ze zeker proeven! De inwoners van Lissabon eten dit zoete gebakje graag bij een kopje koffie. Na een middag winkelen in de elegante wijk Chiado kunt u even uitrusten op de uitkijkposten Santa Catarina of Pedro de Alcântara en de dag eindigen met een diner in Bairro Alto. Niet te missen voor liefhebbers van het uitgaansleven.

Laat u verrassen met deze City trip en vul het aanvraag formulier in !

Deze City Trip is inclusief transfer van huis naar de luchthaven, vliegtickets, transfer van en naar het hotel en op basis van logies en ontbijt.

Offerte aanvragen